Kabel open per maart

Klanten van UPC en Ziggo kunnen al vanaf volgend jaar maart voor hun analoge kabeltelevisieabonnement naar een andere partij. Daarbij blijven ze wel gebruikmaken van de netwerken van de twee kabelmaatschappijen, zo meldt Het Financieele Dagblad.

De Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (Opta) stuurt daar op aan in vrijdag gepubliceerde conceptbesluiten. De besluiten worden pas definitief nadat de marktpartijen erop hebben kunnen reageren.

De mogelijkheid om rond maart te veranderen van aanbieder geldt alleen voor consumenten die een analoog kabelabonnement bij UPC of Ziggo hebben. Volgens de Opta is het in dat geval namelijk voor de kabelaars eenvoudig om het abonnement over te zetten naar een andere aanbieder. Vijf maanden later moet ook de consument die andere diensten bij UPC of Ziggo afneemt voor zijn analoge TV-abonnement een andere aanbieder kunnen kiezen.
In de conceptbesluiten staat nog niets over de kosten die UPC en Ziggo mogen doorberekenen naar de aanbieder die het abonnement wil overnemen. De besluiten over de tarieven volgen over enkele weken. UPC en Ziggo vielen vooral over de tarieven, omdat concurrenten de kijker een goedkoper alternatief wil bieden.

door Bron: Adformatie, 49.035 keer gelezen