Grote prijsverschillen bij razendsnel internet

De snelheid van internetdiensten voor consumenten is explosief gestegen. Kon men drie jaar geleden nog indruk maken met een internetverbinding van 1Mb/s, nu vragen consumenten om verbindingen tot 20Mb/s. Zo kunnen zij nog sneller tegelijkertijd muziek en films downloaden, chatten, gamen en films bekijken op internet.

De sterk toegenomen vraag naar sneller internet gaat gepaard met een enorm verschil in prijzen tussen de verschillende aanbieders. Zo betaal je bij XS4ALL € 54,95 voor 20Mb/s internet en bij @Home zelfs € 69,95 voor telefonie en 20Mb/s internet, terwijl Alice en Telfort hier € 29,90 voor rekenen. Tele2 gaat mee in deze strijd om de beste prijs.

Tele2 bood al geruime tijd 20Mb/s internet aan in combinatie met bellen en interactieve televisie en verhoogt nu ook de standaard snelheid van haar internet en bellen abonnement van 4 naar tot 20Mb/s. De prijs van Tele2 Compleet blijft € 29,95 en de eerste zes maanden kost 20Mb/s internet en bellen zelfs maar € 14,95. In deze strijd vergeet Tele2 ook haar bestaande Tele2 Compleet klanten niet. Zij krijgen allemaal een aanbod om hun internetsnelheid kosteloos te verhogen tot 20Mb/s.
"Uit de test van de consumentenbond van april 2008 onder 17 internetproviders komt ook nog naar voren dat Tele2 het beste scoort op de combinatie klanttevredenheid, helpdesk en spamfilter. Met dit resultaat en onze nieuwe prijs en snelheid voor internet en bellen, laat Tele2 zien dat kwaliteit betaalbaar kan zijn," aldus Gunther Vogelpoel, directeur consumentenmarkt.

door Bron: Tele2 (PDF), 85.469 keer gelezen