Gefuseerde Ziggo grootste aanbieder van Nederland

Kabelaar Ziggo is na de fusie met UPC de grootste aanbieder van Nederland geworden. Dit blijkt uit onderzoek van Telecompaper over het eerste kwartaal van 2015.

De kabelaar bezit 43,9 procent van alle breedband aansluitingen in Nederland. Telecomprovider KPN is inclusief haar dochterondernemingen (Telfort en XS4ALL) de tweede grootste provider in Nederland met een marktaandeel van 40,1 procent.
KPN had ten opzichte van de kabelaar wel een grote groei in het eerste kwartaal van 2015. Deze groei is voornamelijk te verklaren doordat er een groeiende vraag is naar internet via een glasvezelverbinding. De kabelaar kan nog niet tegen de snelheden van glasvezel concurreren en loopt hierdoor klanten mis. Daarnaast heeft Ziggo onlangs bekendgemaakt dat 50.000 klanten zijn overgestapt als gevolg van de fusie met UPC.

De totale breedbandmarkt is met 1,1 procent gegroeid, wat betekent dat er meer dan 7 miljoen aansluitingen in Nederland actief zijn. Het marktaandeel van internet via een glasvezelverbinding staat nu op 12 procent.

door Bron: Telecompaper, 9.914 keer gelezen