Freedom start met goedkope telefoniedienst

Freedom start met goedkope telefoniedienst

De nieuwe provider Freedom Internet biedt naast internet en tv nu ook telefoniediensten aan. Hiermee kan de provider consumenten nu een volwaardig alles-in-één pakket met internet, tv en bellen leveren. Opvallend is de prijsstelling; met 9 cent per minuut is Freedom een stuk goedkoper dan de concurrentie.

Een van de pijlers van Freedom Internet is het aanbieden van kwalitatief goede internetverbindingen waarbij privacy hoog in het vaandel staat. Klanten die voor Freedom Bellen kiezen, in combinatie met een nieuw telefoonnummer, zullen dan ook niet worden aangemeld voor papieren- en online gidsen of andere nummerinformatiediensten.

Tarieven Freedom Bellen
De abonnementskosten van Freedom Bellen bedragen 5,00 euro per maand. Klanten die ervoor kiezen om de abonnementskosten van een heel jaar vooruit te betalen krijgen een maand korting. Deze korting is alleen van toepassing op de abonnementskosten en geldt niet voor gemaakte belkosten.

Telefoneren met Freedom Bellen naar lokale, nationale en 06-nummers kost 9 cent per minuut. De provider brengt daarbij geen starttarief in rekening en de gesprekken worden per seconde afgerekend.
Freedom is met dit tarief de goedkoopste aanbieder wat betreft tarief per minuut. Prijsvechters als Youfone, Budget en Oxxio hanteren 10 cent per minuut, en KPN en XS4ALL zelfs 15 cent per minuut. Ook hanteert Freedom als enige geen starttarief.

Bellen naar internationale nummers is duurder. Die tarieven variëren per land en provider. Uiteraard gelden voor (0900) betaalnummers, naast het Freedom beltarief, de meerkosten die door de betreffende betaaldiensten in rekening gebracht worden.

Doorschakelen en nummerbehoud
Freedom Bellen biedt klanten niet alleen de mogelijkheid om inkomende gesprekken door te schakelen, maar zij kunnen er ook voor kiezen om binnenkomende voicemails naar een e-mailadres te laten doorsturen. Stapt u over vanuit een andere telefonieaanbieder, dan kunt u uw bestaande regionale of 085-nummer meenemen. Daarbij moet wel aangetekend worden dat eventuele gids- en andere geregistreerde nummervermeldingen, die bij uw vorige provider voor dit nummer actief waren, gehandhaafd blijven. Die kunnen desgewenst via deze website aangepast worden.

Klanten die een nieuw nummer willen aanvragen kunnen voorlopig alleen nog kiezen voor een regionaal nummer. Het aanvragen van een nieuw 085-nummer via de provider zal in een later stadium mogelijk worden.
Net zoals bij de uitrol van internet en tv abonnementen is Freedom Bellen in eerste instantie alleen beschikbaar voor de zogenoemde Founding Members van de provider.