Forse uitbreiding Telfort Interactieve TV

Telfort komt met een groot aantal verbeteringen voor zijn Interactieve TV-klanten. De provider zendt vanaf nu de tien Nederlandse basiszenders gratis uit in HD kwaliteit. Daarnaast kunnen klanten beschikken over een tweede interactieve TV-ontvanger, een speciaal 'opnemen-pakket' en biedt Telfort nieuwe zenderpakketten.

In 2011 was al 80% van alle verkochte TV's geschikt voor HD-ontvangst (HD-Ready). Met het standaard uitzenden in HD komt de provider dus tegemoet aan de huidige marktwensen. Dit geldt ook voor het gemak van een tweede interactieve ontvanger in huis. Hierdoor is het namelijk mogelijk om ook op andere TV's in huis gebruik te maken van live pauzeren en terugspoelen, Videotheek Thuis en Programma Gemist. Daarbij hoort ook de mogelijk van het 'opnemen-pakket' waarbij programma's zelfs gelijktijdig kunnen worden opgenomen of op de andere ontvanger terug gekeken kunnen worden.
Net als bij moederbedrijf KPN maakt Telfort in dit systeem namelijk geen gebruik meer van een fysieke harddisk in de TV-ontvanger, maar worden de beelden online opgeslagen met een limiet van 200 uur voor maximaal een jaar.
Ook kiezen steeds meer mensen voor aanvullende TV-zenders die specifiek bij hun eigen behoeften passen. Zo biedt het nieuwe Hinstoestaanse pakket premiumzenders op het gebied van film, entertainment, nieuws, sport en muziek. Het Turkse pakket bestaat uit de zeven belangrijkste TV-zenders van Turkije en het Erotiekpakket bevat drie themazenders.

De extra interactieve TV-ontvanger kost vier euro per maand, het 'opnemen-pakket' vijf euro per maand en beide diensten zijn maandelijks opzegbaar. De beschikbaarheid van de nieuwe interactieve diensten blijft echter afhankelijk van de bandbreedte op het specifieke adres.

door Bron: Telfort, 69.495 keer gelezen