Explosieve groei LTE Mobiel Internet verwacht

Onderzoeksbureau Juniper Research verwacht een explosieve groei in LTE (Long Term Evolution), de 4G opvolger van de huidige 3G netwerkwerkstructuur voor Mobiel Internet.

Wereldwijd zal het gebruik van de huidige 11 miljoen gebruikers van het vierde generatie netwerk LTE stijgen naar 428 miljoen in 2016. De groei van deze supersnelle dataverbinding wordt vooral verwacht in rijkere 'westerse' landen en als zakelijk internet. Theoretisch kan de nieuwe LTE techniek zorgen voor mobiele internet verbindingen tot maar liefst 100 Mb. Verwacht wordt dat met het toenemen van de mobiele internet snelheden, providers in plaats van 3-in-1 abonnementen ook steeds meer 4-in-1 pakketten zullen aanbieden met TV, bellen, vast internet en Mobiel Internet voor onderweg.

In Nederland heeft momenteel alleen Tele2 deze nieuwe techniek in gebruik en de dekking beperkt zich nog tot Amsterdam Zuidoost en Diemen (juli 2010). Verwacht wordt dat in 2012 ook KPN zich zal richten op LTE, maar voor die tijd wordt er nog gewerkt aan de verhoging van de huidige HSDPA snelheid (3G) voor Mobiel Internet. Ook T-Mobile gaf al aan over te zullen stappen op LTE.

door Bron: Connexie, 50.935 keer gelezen