Driekwart huishoudens heeft breedband

Eind juni waren er 5.370.000 breedbandverbindingen in Nederland. Dat meldt Telecompaper in haar tweede kwartaalonderzoek naar de breedbandpenetratie in Nederland.

Volgens Telecompaper is de Nederlandse markt voor breedbandverbindingen in het tweede kwartaal van 2007 toegenomen met 2,9 procent. Driekwart (74,8 procent) van de Nederlandse huishoudens heeft nu een kabel- of ADSL-verbinding. Als glasvezelverbindingen ook worden meegeteld, komt dit percentage tot 75,9 procent.

De grootste breedbandprovider is @Home, gevolgd door respectievelijk Het Net en UPC. Planet is van de tweede naar de vierde plaats gezakt, aldus de onderzoekers. KPN kampt met een stijgend aantal gebruikers bij Het Net en Direct ADSL, maar tegelijkertijd verliest het bedrijf klanten bij de dochterbedrijven Planet en XS4ALL.

Telecompaper verwacht dat de breedbandmarkt dit jaar met zo'n 12 procent toeneemt. Volgend jaar zal de mijlpaal van zes miljoen breedbandaansluitingen worden bereikt, denkt analist Kamiel Albrecht van Telecompaper.

door Bron: Computable, 83.586 keer gelezen