DELTA verdubbelt internetsnelheid en verlaagt tarieven

DELTA verdubbelt internetsnelheid en verlaagt tarieven

Ooit was DELTA Kabel een relatief kleine, regionale, internet en tv-provider. De afgelopen maanden timmert DELTA Fiber Nederland, het moederbedrijf van DELTA en Caiway, flink aan de weg om een serieuze, landelijke, speler in de tv- en glasvezelmarkt te worden. Zo introduceert DELTA nu haar 8 Gigabit abonnement en verlaagt het de prijzen voor klanten met een 1 Gigabit abonnement.

Begin deze maand maakte DELTA Fiber bekend dat het bedrijf tussen nu en 2025 twee miljard euro investeert in de uitbreiding van haar glasvezelnetwerk van ca. 900.000 naar 2 miljoen aansluitingen. Daarvoor worden de komende jaren zo’n 20.000 nieuwe glasvezelaansluitingen per maand gerealiseerd.

Landelijk dekkend 10Gbps glasvezelnetwerk
Die uitbreiding behelst onder andere het uitrollen van een landelijk dekkend glasvezelnetwerk op basis van de zogenoemde XGS-PON technologie. Daarmee is het mogelijk om netwerksnelheden tot 10 Gigabit te halen. Later zal die technologie verder geüpgraded worden, naar 25G-PON. Daarmee kunnen dan, zoals de naam al doet vermoeden, internetsnelheden tot 25 Gigabit per seconde gehaald worden.

Kort na het ontvouwen van de uitgebreide glasvezelplannen introduceerde DELTA Fiber het 8 Gigabit glasvezel abonnement. Vanaf deze maand zal dat abonnement beschikbaar komen voor klanten in Het Hogeland in Groningen, Drechterland-Noord in Noord-Holland en Alphen, Chaam en Riel in Noord-Brabant. De komende maanden zullen steeds meer aansluitingen in het DELTA verzorgingsgebied toegang krijgen tot de nieuwe snelle abonnementsvorm. Vanaf 2022 zal het abonnement dan ook voor alle bestaande glasvezelklanten beschikbaar zijn. Het 8 Gigabit glasvezelabonnement kost 67,50 euro per maand.

1 Gbit is nu de standaard, tarieven omlaag
Deze week heeft DELTA een eerder aangekondigde wijziging van de abonnementsvormen geactiveerd. Vanaf nu is het 1 Gigabit abonnement de standaard. Dit betekent dat alle klanten die nog een 450 Mb abonnement hebben, geüpgraded worden naar het 1 Gigabit abonnement. Voor nieuwe klanten is ook het goedkopere 150 Mb abonnement nog beschikbaar.

In tegenstelling tot de verwachting heeft DELTA besloten dat het meer dan verdubbelen van de internetsnelheid niet gepaard hoeft te gaan met een tariefverhoging. In tegendeel, klanten die een 450 Mb abonnement hadden, betalen vanaf nu 2,50 euro minder voor het 1 Gb abonnement. Voor klanten die al een 1 Gb glasvezelabonnement van DELTA hadden, is het voordeel nog groter. Zij betalen vanaf nu 19,00 euro per maand minder.

door 4.442 keer gelezen