DELTA Fiber rolt 2 Gigabit glasvezelabonnement uit

DELTA Fiber rolt 2 Gigabit glasvezelabonnement uit

Vrijwel het gehele glasvezelnetwerk van DELTA Fiber, 1,2 miljoen aansluitingen, is nu geschikt voor verbindingen met up- en downloadsnelheden tot 2 Gigabit per seconde. De provider heeft onlangs de XGS-PON upgrade die daarvoor nodig was, afgerond. Naar eigen zeggen biedt DELTA Fiber daarmee nu het snelste glasvezelnetwerk voor consumenten.

DELTA Fiber was eind 2021 de eerste telecomprovider die met de uitrol van een nieuwe glasvezeltechniek, XGS-PON, startte. Die werkzaamheden, waar ongeveer 150 glasvezelexperts aan gewerkt hebben, zijn nu afgerond. Dit betekent dat 1,2 van de ruim 1,3 miljoen glasvezelaansluitingen van de provider nu kunnen kiezen voor een internet abonnement met een down- en uploadsnelheid van 2 Gigabit/s (Gbps).

2 Gigabit nu, 10+ Gigabit komt eraan
Met de nieuwe XGS-PON glasvezeltechniek zijn in theorie nog hogere up- en downloadsnelheden mogelijk. Op dit moment is bij DELTA Fiber 2 Gigabit de standaard, maar de nieuwe technologie is ook in staat om 10 Gigabit-verbindingen te leveren. In de toekomst behoren, met een relatief kleine technische aanpassing aan het netwerk, ook snelheden tot 25 Gigabit tot de mogelijkheden.

“We staan aan de vooravond van een nieuwe revolutie in de internetindustrie. Gigabitsnelheden zijn de norm. En dat gaat verder dan alleen sneller downloaden of streamen. Denk aan nieuwe toepassingen op het gebied van virtuele realiteit, slimme apparaten in huis, artificiële intelligentie (AI) en de gezondheidszorg”, aldus Ludolf Rasterhoff van DELTA Fiber.

Het 2 Gigabit abonnement van DELTA is verkrijgbaar vanaf 60,00 euro per maand, nu tijdelijk met de eerste 6 maanden voor 45,00 per maand. Standaard inbegrepen zijn een monteur installatie en 3 Mesh-Wifi punten.
Benieuwd wat DELTA te bieden heeft? Doe direct de postcodecheck: