CanalDigitaal HD-ontvanger ook geschikt voor 3D TV

Klanten van CanalDigitaal met een HD-ontvanger kunnen nu ook naar 3D kijken. Hiervoor heeft men uiteraard wel een geschikte 3D TV nodig. Ook dient er ontvangstmogelijkheid van de Astra3 satelliet te zijn.

Vanaf vandaag stelt CanalDigitaal een nieuwe HD-fastscan zenderlijst beschikbaar waarin het 3D-demokanaal van SES Astra op deze satelliet is opgenomen. SES Astra maakt dit 3D-demokanaal samen met elektronicafabrikant Samsung. De zender was in eerste instantie bedoeld als promotiekanaal in winkels waar 3D televisies worden verkocht. In de CanalDigitaal HD-fastscan zenderlijst is dit 3D-demokanaal nu op zenderplaats 996 terug te vinden.

Ferdinand Kayser, Algemeen Directeur van SES Astra: "Nu de eerste 3D TV toestellen beschikbaar zijn op de markt, komt de start van Europa's eerste 3D demo kanaal op het juiste tijdstip om deze prachtige techniek te ondersteunen. Het nieuwe Astra 3D demo kanaal demonstreert de enorme voordelen van de satelliet voor het overbrengen van hoge kwaliteit 3D TV signalen en de leidende rol die SES Astra speelt bij innovatie van uitzendtechnieken. Door nauw samen te werken met de fabrikanten van TV toestellen, zenders en andere partners binnen onze bedrijfstak laten we weer eens zien waartoe we in staat zijn als voorlopers in implementatie van nieuwe technologie."

Verder heeft CanalDigitaal nog enkele andere wijzigingen in de nieuwe HD-fastscanlijst doorgevoerd. Zo zijn de zenders die worden uitgezonden op de Astra2 satelliet verplaatst en zijn alle premium sportkanalen van Sport1, inclusief HD, en Eredivisie Live gegroepeerd. Hiermee wil CanalDigitaal het zapgedrag van haar abonnees vergemakkelijken.

door Bron: Totaal TV en 3D TV Nieuws, 77.800 keer gelezen