CanalDigitaal breidt HDTV aanbod uit

Digitale televisie aanbieder CanalDigitaal en satellietbedrijf SES Astra hebben een lange termijn contract getekend voor twee nieuwe transponders. De nieuwe satellietcapaciteit zal worden gebruikt voor een aanzienlijke uitbreiding van het HDTV-aanbod van CanalDigitaal.

In de komende drie maanden zullen vrijwel alle HD-zenders van de Nederlandse Publieke Omroep, RTL en SBS via CanalDigitaal beschikbaar komen; het premium aanbod wordt uitgebreid met Sport1 HD en Film1 HD. Naast het HDTV aanbod van CanalDigitaal biedt ASTRA toegang tot een snel groeiend aantal vrij te ontvangen HD TV zenders zoals ARD HD, ZDF HD, Anixe HD , Servus HD, EinsFestival HD en Arte HD.

Dankzij de uitbreiding van het CanalDigitaal-aanbod groeit het Nederlandse HD-aanbod via de ASTRA-satelliet tot meer dan 25 kanalen. ASTRA is daarmee het grootste HDTV-platform voor de Nederlandse markt.

Bill Wijdeveld, Algemeen Directeur ASTRA Benelux: "Aan de vooravond van de start van grote sportevenementen als de Olympische Winterspelen en het WK Voetbal is dit geweldig nieuws voor het snel groeiend aantal bezitters van HD-televisies. Maar ook voor liefhebbers van film, cultuur, muziek en documentaires bieden ASTRA en CanalDigitaal de meest uitgebreide keuze aan HD-programma's. De overeenkomst met CanalDigitaal bevestigt het succes en de snelle ontwikkeling van de ASTRA 23.5 Oost positie als nieuwe 'hot spot' voor de Nederlandse satellietmarkt.

door Bron: SES Astra, 87.872 keer gelezen