Caiway verhoogt tarieven en snelheden

Caiway verhoogt tarieven en snelheden

De eerste internet en tv-provider die dit jaar een prijsverhoging door gaat voeren is bekend. Caiway heeft aangekondigd dat zij per 1 maart de tarieven van verschillende internetabonnementen ophogen. Het duurste abonnement wordt maar liefst 5,50 euro duurder per maand. Ook de snelheden gaan omhoog.

Caiway voert twee redenen aan waarom de tarieven van enkele abonnementen met 2,00 tot 5,50 euro omhoog gaan. Enerzijds de stijgende vaste kosten voor onder andere doorgifte van tv-zenders en anderzijds investeringen in het netwerk.
Naast prijsverhogingen voor de abonnementen wordt ook het start- en minuuttarief voor vast bellen verhoogd van 12 naar 14 cent. De prijswijzigingen gaan voor zowel nieuwe als bestaande klanten gelden.

Op zich is het normaal dat internet en tv-providers hun abonnementstarieven jaarlijks aanpassen. Dat heeft onder andere te maken met de inflatie en deels vanwege factoren zoals Caiway die noemt. Caiway is wel de eerste provider die haar tarieven dit jaar verhoogt. Ziggo, KPN en veel andere providers doen dat doorgaans in juni of juli.

Hogere internetsnelheid
De provider heeft ook besloten de down- en uploadsnelheid van een aantal abonnementen te verhogen met 33 tot circa 40 procent, afhankelijk van het abonnement. Om ervoor te zorgen dat de snelheidsverhoging voor alle klanten uiterlijk 1 maart actief is, is Caiway in december al begonnen met de uitrol ervan.

Klanten met een Internet en TV Voordelig abonnement kunnen uiterlijk 1 maart gebruik maken van 100 Mb down- en uploadsnelheid. Dat is nu nog 75 Mb. De up- en downloadsnelheden van Alleen Internet abonnementen gaan naar 250 Mb (was 150 Mb) en de internetsnelheden van Internet en TV Slim abonnementen worden 400 Mb (was 250 Mb). De grootste snelheidsverhoging is voorbehouden aan de Internet en TV Giga Snel abonnementen. Die abonnees kunnen vanaf uiterlijk 1 maart genieten van gigabit internet (1.000 Mb up- en download). Het Alleen Internet Giga Snel abonnement blijft ongewijzigd.

AbonnementOude snelheidNieuwe snelheid
Alleen Internet150Mb250Mb
Internet en TV Voordelig75Mb100Mb
Internet en TV Slim250Mb400Mb
Internet en TV Snel600Mb1.000Mb

Overzicht nieuwe tarieven
De verhoging van de maandelijkse abonnementskosten die op 1 maart ingaan schommelen tussen de 2,00 en 5,50 euro en gelden voor de volgende vier abonnementsvormen:

AbonnementOude prijsNieuwe prijs
Alleen Internet€41,95€43,95
Internet en TV Voordelig€49,50€52,00
Internet en TV Slim€61,50€64,00
Internet en TV Giga Snel€73,50€79,00

Bestaande klanten van Caiway die nog een coax- of een ouder glasvezel abonnement hebben kunnen tot en met 28 februari kosteloos overstappen naar een van de abonnementen uit het huidige aanbod.

Op 1 maart voert Caiway ook enkele wijzigingen door aan de Algemene Voorwaarden. Het betreft enkele uitbreidingen en aanpassingen die de leesbaarheid en het begrip van die voorwaarde ten goede komen, zo stelt de provider.

Opzeggen en overstappen
Mochten de tariefsverhogingen reden zijn om over te stappen dan kun je het abonnement kosteloos beëindigen voor 1 maart 2021. Controleer voordat je overstapt altijd goed of deze tariefswijzigingen ook voor jou gelden. Je ontvangt hier bericht over van Caiway. Is dat het geval, dan bent je vrij om nu over te stappen naar een andere provider, ook wanneer de eerste contractperiode (doorgaans 1 jaar) nog niet is afgelopen.
Kom je er niet uit? Onze ervaren overstapspecialisten helpen je graag wanneer je nog vragen hebt. Wij zijn gratis telefonisch bereikbaar op 0800 - 0160.
Bekijk hier direct welke aanbiedingen op jouw adres beschikbaar zijn:


door 5.514 keer gelezen