Breedbandwinkel.nl volledig vernieuwd

Breedbandwinkel.nl -de op een na grootste site van Nederland voor het vergelijken van internetabonnementen- is volledig vernieuwd. De update bestaat onder meer uit het toevoegen van visuele filters, die het vergelijken van abonnementen van internet, digitale televisie, telefonie en totaalpakketten vergemakkelijken.

Binnenkort wordt in samenwerking met hostingprovider True ook een zelf ontwikkelde, volledig betrouwbare snelheidstest gelanceerd. Met deze snelheidstest kan de consument exact controleren hoe hoog zijn download- en uploadsnelheid in praktijk is. Bestaande snelheidstests blijken niet betrouwbaar voor internet abonnementen boven de 25 Mb, terwijl er al abonnementen van 120 Mb op de markt zijn. De vernieuwing wordt ondersteund met een landelijke radiocampagne.

Vergelijkingssites blijken relatief weinig hinder te ondervinden van de economische crisis, omdat zij een belangrijk hulpmiddel zijn voor consumenten die hun maandlasten willen beperken. Het blijkt dat de consument een internetaansluiting inmiddels tot de eerste levensbehoefte rekent. Door de verzadiging van de markt heerst er echter grote prijsconcurrentie onder providers, waardoor het overstappen naar een andere aanbieder aantrekkelijk wordt gemaakt, op dit moment zelfs ondersteund door overstapbonussen. Door het grote aanbod aan abonnementen (momenteel meer dan 70) en de vele specificaties is er dan ook een grote behoefte aan een heldere en objectieve manier van vergelijken. Mensen die via een vergelijkingssite bestellen blijken meer prijsbewust te kiezen. Zo kiest 44% van de Breedbandwinkel klanten inmiddels voor het relatief goedkopere combi-pakket.

Breedbandwinkel.nl is een in 2003 opgerichte vergelijkingssite voor breedband internet, telefonie en digitale televisie. Inmiddels zijn al 80.000 bestellingen afgehandeld en in 2009 hebben alleen al 2,5 miljoen bezoekers de site bezocht. Uit intern onderzoek blijkt dat Breedbandwinkel.nl door consumenten voornamelijk wordt gekozen voor diens overzichtelijkheid (77%) en daarnaast voor de exclusieve aanbiedingen die de site biedt (46%). Het bedrijf probeert de klanttevredenheid met de huidige vernieuwing nog verder te verhogen. Breedbandwinkel.nl beschikt daarnaast over een eigen nieuwsredactie op het gebied van breedband internet ontwikkelingen, die tevens via RSS beschikbaar wordt gesteld, zodat geïnteresseerden op de hoogte gehouden kunnen worden van de laatste ontwikkelingen op breedbandgebied.

door 70.097 keer gelezen