Baarn krijgt glasvezel internet

Netwerkprovider Reggefiber is in oktober begonnen met het glasvezel vraagbundelingstraject voor Baarn. Inmiddels heeft 30 procent van de huishoudens in Baarn zich aanmeldt voor glasvezel. Reggefiber start naar verwachting in mei met de aanleg van het glasvezelnetwerk.

De eerste door Reggefiber gestelde termijn werd niet gehaald. Hierop besloot de netwerkprovider om de bewoners van Baarn een tweede kans te geven en de inschrijftermijn te verlengen tot 23 februari 2014. Het aantal inschrijvingen zijn inmiddels geteld en de uitslag is duidelijk. Ruim 30 procent van de huishoudens in Baarn heeft gekozen voor de aanleg van een glasvezelnetwerk.

Binnenkort gaat Reggefiber beginnen met de aanleg van het glasvezelnetwerk in Baarn. De netwerkprovider gaat echter eerst beginnen met het schouwen. Dat betekent dat zij alle woningen nagaan om te kijken hoe de glasvezelkabel het beste aangelegd kan worden.
De verwachting is dat Reggefiber in mei gaat beginnen met de aanleg van het glasvezelnetwerk. Huishoudens die zich nu nog niet hebben ingeschreven bij een van de glasvezelproviders kunnen zich nog steeds aanmelden. Wanneer de graafploegen nog in de wijk bezig zijn, worden er geen graafkosten berekend. De verwachting is dat de graafwerkzaamheden tot mei 2015 zullen gaan duren.

door 47.119 keer gelezen