Alcatel waardeert DSL-lijnen KPN op

Alcatel heeft vandaag bekendgemaakt dat het een grote upgrade aan het uitvoeren is op de DSL breedbandinfrastructuur van KPN ter voorbereiding op de levering van triple play-diensten in Nederland.

Dit contract omvat een opwaardering van in totaal 1,3 miljoen DSL-lijnen waardoor het mogelijk wordt een grotere bandbreedte aan te bieden voor de eventuele levering van triple play-diensten. De volledige upgrade zal in het vierde kwartaal van dit jaar afgerond zijn.

Het KPN breedbandnetwerk ondersteunt na voltooiing van de upgrade ADSL2+ technologie. Hierdoor zal de bandbreedte aanmerkelijk groter worden ten opzichte van de huidige ADSL-bandbreedte. Omdat gebruik wordt gemaakt van multi-DSL kaarten zullen abonnees naadloos kunnen overgaan naar de nieuwe ADSL2+ technologie en zo toegang kunnen krijgen tot een fors aantal breedbanddiensten zoals supersnelle internettoegang, Video-on Demand, delay-TV en interactieve televisie. Omdat klanttevredenheid en een snelle uitrol kritisch zijn voor dit soort massale opwaarderingacties, vertrouwt KPN op Alcatel voor de levering van essentiële ondersteunende diensten zoals project management, installatie en het in bedrijf nemen.

'Als leidende provider van breedbanddiensten in Nederland, willen we graag nieuwe diensten met significant meer toegevoegde waarde aanbieden. Dit stelt ons in staat voor te blijven op onze concurrenten. We bereiden ons zo voor op een toekomst van op de gebruiker georiënteerde breedbanddiensten. Alcatel is de ideale partner om zo'n netwerkverandering uit te voeren: Alcatel heeft zijn expertise op het gebied van complete breedbandoplossingen en -diensten ruimschoots bewezen', zegt Eelco Blok, Director Corporate Strategy van KPN.

Michel Rahier, verantwoordelijk voor de vaste communicatieactiviteiten binnen Alcatel, voegt hier aan toe: 'Deze upgrade van het breedbandnetwerk van KPN is een essentiële stap richting een massale uitrol van triple play-diensten. Zowel KPN als Alcatel bevestigen met dit contract hun jarenlange partnership, die reeds eerder al succesvol bleek met de ontwikkeling van de breedbandmarkt in Nederland. Onze uitdaging ligt in het afronden van deze upgrade in een zeer kort tijdsbestek. Pas dan is het netwerk klaar voor de volgende golf applicaties die steeds meer bandbreedte vragen.'

Alcatel is wereldmarktleider in breedbandtoegang met een cumulatief DSL-marktaandeel van 37,8% aan het eind van 2004, aldus Dell'Oro Group. Tot op heden zijn meer dan 62 miljoen DSL-lijnen uitgerold en zijn de Alcatel breedbandoplossingen prominent aanwezig in de netwerken van meer dan 120 dienstverleners wereldwijd.

door Bron: ANP, 83.293 keer gelezen