Ziggo Sport Totaal nog niet landelijk doorgevoerd

In november 2015 heeft premium sportzender Sport1 een naamswijziging ondergaan naar Ziggo Sport Totaal. Deze naamswijziging is doorgevoerd nadat Ziggo en Sport1 beiden in eigendom van Libery Global zijn gekomen. Nog niet alle providers hebben hier gehoor aan gegeven.

KPN heeft lang gewacht met de doorvoering van de nieuwe naam, maar is afgelopen week toch overstag gegaan. Door deze wijziging is de naam van Ziggo, de grootste concurrent van KPN, nu op het interactieve televisieplatform en website van KPN zichtbaar.
Telecomproviders Fiber en Vodafone zijn de enige providers die de naamswijziging tot op heden nog niet hebben doorgevoerd op hun website.

De nieuwe naam, Ziggo Sport Totaal, is gekozen omdat Ziggo daarnaast een gratis sport kanaal heeft geïntroduceerd met de naam Ziggo Sport. Dit kanaal is voor alle Ziggo-klanten gratis beschikbaar in het digitale basispakket.

Het gratis sportkanaal lijkt tot nu toe een succes. Uit onderzoek is gebleken dat 14 procent van de huidige Ziggo-klanten klant blijft wegens het gratis sport kanaal. Daarnaast is het voor 3 procent van de klanten van een andere provider een reden om over te stappen naar Ziggo.
Op Ziggo Sport is elke dag sport te zien: voetbal, golf, NBA, Formule 1, atletiek, rugby, hockey en tennis. Jack van Gelder is de presentator van dit kanaal.