Ziggo en UPC starten met fuseren tv-diensten

Kabelaars Ziggo en UPC zijn begonnen aan de integratie van haar systemen. In de gemeente Opsterland worden tv-klanten per 5 januari van Ziggo overgezet op het platform van UPC. Wanneer deze proef succesvol blijkt, volgen andere gemeenten in de komende maanden.

De Ziggo klanten in Opsterland hebben middels een brief te horen gekregen dat zij begin volgend jaar hun tv's opnieuw moeten instellen, omdat er anders geen beeld meer is. Kabelaar Ziggo heeft aangegeven extra monteurs in te zetten om de omzetting soepeler te laten verlopen.

Ondanks dat Ziggo vele malen groter is dan UPC, worden alle Ziggo-abonnees uiteindelijk overgezet naar het platform van UPC. Dit platform is namelijk beter en uitgebreider dan dat van Ziggo. Daarnaast heeft het UPC-platform heeft meer HD-zenders en alle regionale tv-zenders tot haar beschikking.

De integratie van de internetdiensten begint later pas; daarover kan Ziggo nog geen concrete informatie geven. Wel is de bedoeling dat alle diensten uiteindelijk worden samengevoegd. Ziggo-klanten kunnen dan ook de Horizon-box van UPC bestellen, maar bestaande settopboxen blijven werken, belooft Ziggo, ook settopboxen die klanten zelf hebben aangeschaft.

De merknaam UPC zal in de loop van 2015 verdwijnen en verder gaan onder de naam Ziggo. Wanneer dit exact gaat gebeuren is nog niet zeker.

door 18.467 keer gelezen