XS4ALL wil Hcc!net overnemen

XS4ALL wil de internetprovider Hcc!net overnemen. Daartoe hebben de partijen op 7 september 2005 een intentieverklaring getekend. De definitieve koopovereenkomst wordt, naar verwachting, op 1 november 2005 getekend.

Hcc, de vereniging voor computergebruikers, is geen onderdeel van deze overname. Wel willen Hcc en XS4ALL een samenwerkingsovereenkomst aangaan. De bestaande dienstverlening van Hcc!net en van Hcc wordt vooralsnog onveranderd voortgezet.

Hcc!net, dat ook bekend is onder de naam CAS internet, heeft circa 55.000 ADSL klanten en circa 20.000 inbelklanten. XS4ALL, sinds 1998 100% dochter van KPN, zal na de overname ruim 250.000 klanten hebben met een ADSL-verbinding en haar aantal inbelklanten verdubbelt.
Hcc!net is een stabiel bedrijf dat echter in de huidige ADSL-markt onvoldoende investeringen kan doen om de concurrentieslag aan te gaan met grotere internetproviders. Daarom is hcc!net actief op zoek gegaan naar een koper die de klanten van hcc!net vernieuwende dienstverlening op hoog niveau kan bieden.

door Bron: XS4ALL, 50.231 keer gelezen