Wanadoo stapt over op ADSL2+

De snelheid van Wanadoo ADSL Family wordt binnenkort enorm opgevoerd. Wanadoo stapt namelijk over op de snellere ADSL2+ technologie. Hierdoor kan Wanadoo aan de huidige en toekomstige ADSL-klanten meer kwaliteit voor dezelfde prijs bieden.

Waarom ADSL2+?
De huidige Wanadoo ADSL Family verbinding biedt een bandbreedte tot 4 Mbit/s, waarbij de maximale snelheid afhankelijk is van de afstand tot de centrale en de kwaliteit van het koperkabelnet. Met ADSL2+ zijn snelheden mogelijk tot 20 Mbit/s! De ADSL2+ technologie maakt het gebruikers mogelijk te bellen, snel te internetten en tv te kijken via één breedbandverbinding.

De voordelen
ADSL2+ is energiebesparender dan een gewone ADSL-verbinding. Wanneer het modem niet in gebruik is, staat deze in een sluimerstand. Een ander voordeel van ADSL 2+ is dat de afstand tussen de telefooncentrale en de aansluiting thuis minder van invloed is dan bij "gewoon" ADSL. Dat is natuurlijk gunstig voor mensen die wonen in afgelegen gebieden. Ten slotte is Wanadoo met ADSL2+ beter in staat de kwaliteit van de verbinding te controleren.

De snelheid
Op dit moment is de snelheid van ADSL Family tot 4 Mbit/s. De downloadsnelheid van de ADSL Family-verbindingen zal na de snelheidsverhoging naar verwachting uitkomen tussen de 4 Mbit/s en maximaal 20 Mbit/s.

door Bron: Wanadoo, 60.893 keer gelezen