Uploadsnelheid kabelinternet moet omhoog

Volgens kabelaars UPC en Ziggo heeft de gemiddelde internetgebruiker geen behoefte aan een hogere uploadsnelheid. Uit onderzoek van de website Tweakers.net blijkt echter het tegenovergestelde. Maar liefst 67% van de 17.000 bezoekers geeft aan een hogere uploadsnelheid te willen. Slechts 19% wil een nog hogere downloadsnelheid.

Een hogere uploadsnelheid zou onder meer van pas kunnen komen bij het maken van backups, het werken in de cloud of bijvoorbeeld Skype videobellen op hoge kwaliteit.

Uit eigen onderzoek van de twee grootste kabelbedrijven in Nederland blijkt dat klanten nog geen behoefte hebben aan deze hogere uploadsnelheid. "Als de behoefte er zou zijn, zouden we de uploadsnelheden verhogen, maar klanten zitten daar absoluut niet op te wachten", zegt Ziggo-woordvoerder Erik van Doeselaar.
Ook kabelaar UPC bevestigt dit, maar zegt wel te kijken naar de mogelijkheden. "Voor klanten die wel een hogere uploadsnelheid willen, is de boodschap: we zijn ermee bezig, maar op dit moment is de downloadsnelheid belangrijker" stelt Ronald Sutmuller van UPC.

Wat betreft snelheid is glasvezel het enige alternatief op kabelinternet. Bij glasvezel worden al symmetrische snelheden aangeboden, hierbij is de upload- en downloadsnelheid gelijk.
Om de concurrentie op het gebied van snelheid aan te kunnen met glasvezel lijkt het verstandig als UPC en Ziggo opnieuw overwegen de uploadsnelheid te verhogen.

door Bron: Tweakers.net, 32.392 keer gelezen