UPC vernieuwt portfolio en introduceert hogere snelheden

Kabelaar UPC heeft per 3 april haar complete portfolio gewijzigd. Zo zijn nieuwe hogere snelheden geïntroduceerd, heeft UPC haar Fair Use Policy gewijzigd en ontvangen alle klanten het standaard zenderaanbod nu digitaal, ook voor een tweede televisie.

Nieuwe snelheden
In alle UPC gebieden kan nu internet tot een snelheid van 150 Mb geleverd worden. UPC biedt deze snelheid in de vorm van los internet, internet en digitale televisie en in een Alles-in-1 pakket. Ook is het Extreme Power abonnement toegevoegd aan het portfolio met een downloadsnelheid tot maar liefst 200 Mb. De invoering hiervan is gefaseerd, UPC is op het moment druk het netwerk overal geschikt te maken voor deze hoge snelheid.

Fair Use Policy
Een hogere snelheid betekent naar alle waarschijnlijkheid meer downloaden. UPC heeft hierdoor de Fair Use Policy gewijzigd voor deze nieuwe abonnementen. Klanten die vanaf 3 april een nieuw abonnement aanschaffen of hun huidige pakket wijzigen of verlengen, vallen onder de nieuwe Fair Use Policy. Een UPC-abonnee mag volgens de nieuwe Fair Use Policy maximaal vijf keer het gemiddelde verbruiken ten opzichte van gebruikers met hetzelfde type abonnement. Ook mag het netwerk van UPC geen 'hinder ondervinden' van de activiteiten van een abonnee. De Fair Use Policy is geen datalimiet, benadrukt de provider. Klanten die de Fair Use Policy stelselmatig overschrijden, ontvangen eerst een waarschuwing.
UPC doet dit naar eigen zeggen om haar abonnees optimaal gebruik te kunnen laten maken van alle diensten die de kabelaar aanbiedt.

Standaard digitale TV signaal
Alle UPC klanten ontvangen vanaf nu gratis het ongecodeerde digitale TV signaal via DVB-C. Voor mensen met een nieuw televisietoestel betekent dit dat zij geen extra randapparatuur hoeven aan te schaffen om digitaal TV te kijken. Los van de toegevoegde mogelijkheden van een UPC Mediabox, zoals Video on Demand, is dit handig voor een tweede of derde televisie in huis met een ingebouwde DVB-C ontvanger.

door Bron: UPC, 38.280 keer gelezen