UPC introduceert supersnelle Fiber Power Internet abonnementen

UPC Nederland kondigt vandaag de lancering aan van UPC Fiber Power Internet. Met snelheden van 60 en 120 Mbps zijn de nieuwe internetproducten van het kabel- en mediabedrijf tot vijf maal sneller dan ADSL.

UPC Fiber Power Internet is gebaseerd op EuroDOCSIS 3.0, de innovatieve internationale standaard voor ultrasnel internet via de kabel. UPC demonstreerde vandaag haar nieuwe UPC Fiber Power 120 product met diverse internet-toepassingen op de omroep- en mediabeurs IBC in Amsterdam. UPC is het eerste kabelbedrijf in Europa dat deze snelheden biedt aan consumenten.

Aanvankelijk brengt UPC twee nieuwe ultrasnelle internetproducten op de markt, namelijk UPC Fiber Power 60 (60/6 Mbps) en UPC Fiber Power 120 (120/10 Mpbs). UPC streeft er naar om zo snel mogelijk het grootste deel van het verzorgingsgebied gereed te hebben voor UPC Fiber Power Internet. Bestaande internet-klanten krijgen als eerste de mogelijkheid om naar een van de nieuwe producten over te stappen. Daarvoor zijn geen graafwerkzaamheden nodig en hoeven de straten niet open. In huis hoeft enkel een nieuw kabelmodem te worden geplaatst. Het resultaat liegt er echter niet om: UPC Fiber Power Internet biedt downloadsnelheden die zelfs hoger liggen dan de snelheden die momenteel in Nederland door aanbieders van glasvezelnetwerken worden aangeboden.

Relevant voor de gebruiker
CEO Diederik Karsten van UPC Nederland: "We zien dat onze klanten een groeiende behoefte hebben aan betaalbaar internet met steeds hogere snelheden. We merken daarnaast dat er steeds meer toepassingen komen die betrouwbare verbindingen met een hoge snelheid vereisen. Met UPC Fiber Power Internet kunnen we aan al deze behoeften voldoen, en nog belangrijker, het product is snel voor iedereen beschikbaar." Het media- en kabelbedrijf beschouwt de introductie van UPC Fiber Power Internet als een mogelijke doorbraak voor veel nieuwe diensten, onder andere op het gebied van hoge kwaliteit video en streaming media. Ook sociaal-maatschappelijke toepassingen zoals onderwijs, telewerken, beveiliging en zorg-op-afstand vereisen een stabiele, betrouwbare verbinding met een hoge capaciteit, die voor iedereen in de gemeenschap bereikbaar moet zijn. Met het moderne netwerk van UPC is dat nu al het geval, in tegenstelling tot glasvezelinitiatieven die veelal pas worden aangelegd als er daadwerkelijk voldoende klanten zijn.

Vijf keer sneller dan ADSL
Ten opzichte van ADSL-netwerken is UPC Fiber Power Internet superieur. De snelheid van UPC Fiber Power 120 is vijf keer sneller dan ADSL en wordt niet beïnvloed door de afstand tussen de wijkcentrale en het huis, zoals bij ADSL het geval is. Veel breedbandgebruikers die moesten wachten op hogere internetsnelheden of meer capaciteit, krijgen nu de beschikking over een ongeëvenaard internetproduct. Een ander belangrijk voordeel ten opzichte van ADSL is dat de kwaliteit van het tv-signaal en die van het breedband-internet elkaar niet beïnvloeden. In het UPC-netwerk worden deze datastromen namelijk gescheiden van elkaar aangeleverd. De televisie-, internet- en telefoniediensten van UPC zijn daarmee uitermate geschikt om tegelijkertijd overal in huis te gebruiken.

door Bron: UPC, 68.947 keer gelezen