UPC breidt HD aanbod uit met SBS 6, Net 5 en Veronica

In samenwerking met SBS Broadcasting breidt kabel- en mediabedrijf UPC per 1 september haar HDTV-aanbod uit met de zenders Net 5 HD, SBS 6 HD en Veronica HD. Vanaf later dit jaar zal UPC ook de diensten NET 5 Gemist, SBS 6 Gemist en Veronica Gemist aanbieden.

Diederik Karsten, algemeen directeur bij UPC: "Door deze intensieve samenwerking met SBS bieden wij de tien meest populaire Nederlandse zenders in HD. Hierdoor krijgt HD-televisie nogmaals een belangrijke impuls. Recent kondigden we Eredivisie Live in HD en de toevoeging van HD-content via UPC On Demand aan. HD-televisie wordt daardoor steeds interessanter voor onze klanten. UPC en SBS versterken met deze samenwerking hun posities als leidende mediabedrijven."

Door deze samenwerking tussen SBS en UPC komt het aantal zenders dat UPC in HD aanbiedt op 20. Naast de zenders in het HD-pakket, biedt UPC ook nog UPC On Demand HD en Eredivisie Live HD, Sport1 HD en Film1 HD binnen premium pakketten aan. UPC geeft SBS 6 HD door op kanaal 76, NET 5 HD op kanaal 78 en Veronica HD op kanaal 79.

Later dit jaar kunnen digitale televisieklanten met een simpele druk op de knop van de UPC-afstandsbediening gemiste programma's bekijken wanneer het hen uitkomt. Net 5 Gemist, SBS 6 Gemist en Veronica Gemist worden dan opgenomen in de Programma Gemist-dienst van UPC.
Eric van Stade, Algemeen Directeur bij SBS: "Dankzij deze samenwerking met UPC zijn onze zenders nu in heel Nederland in HD-kwaliteit te bekijken. Op deze manier kan de kijker optimaal genieten van het toenemend aantal programma's dat we in native-HD aanbieden. Mooie voorbeelden hiervan zijn de nieuwe afleveringen van de dramaserie Grey's Anatomy bij NET 5 en vanaf dit najaar Hart van Nederland en Shownieuws bij SBS 6. Met de toevoeging van de diensten SBS Gemist en On Demand breiden UPC en SBS de service naar de kijker nog verder uit."

door Bron: UPC, 49.936 keer gelezen