Telegraaf Interactieve TV app via glasvezel

Een gebruiksvriendelijke en relatief nieuwe toepassing van Interactieve TV is 'internet on TV', oftewel Smart TV. Glashart Media (toeleverancier van glasvezel providers) loopt in deze ontwikkeling voorop en biedt nu als eerste Telegraaf op TV.

Met Smart TV kan de gebruiker vanaf de bank gebruikmaken van specifieke internetdiensten via de gewone afstandsbediening. Websites moeten hiervoor geschikt gemaakt worden door middel van een speciaal ontwikkelde app. In het geval van de Telegraaf zijn niet alleen teksten, maar ook nieuwsuitingen als foto's en video's via deze gratis app te bekijken via digitale televisie over glasvezel.

De Telegraaf applicatie is beschikbaar voor enkele tienduizenden huishoudens van verschillende glasvezel providers (XMS, Lijbrandt, OnsBrabantNet, OnsNetNuenen en Concepts-ICT). Eerder maakte Glashart Media al internet on TV applicaties beschikbaar voor Buienradar TV, Hyves TV, Zoover TV en de website Uitzending Gemist.

Glashart Media is onderdeel van het bedrijf Reggefiber, de glasvezelexploitant waar KPN een belang in heeft van 41%. Bij de financiële cijfers over het tweede kwartaal in 2011 melde KPN dat Reggefiber tot nu toe 768.000 huishoudens op zijn glasvezel netwerk ontsloot en momenteel 61.000 actieve glasvezel abonnees heeft.

door 48.259 keer gelezen