Tele2: vanaf 2010 HDTV en internet via TV

Tele2 Nederland gaat vanaf het eerste kwartaal van 2010 nieuwe digitale TV-diensten aanbieden. Op basis van een nieuw digitaal TV-platform wil Tele2 onder meer HD-televisie aan gaan bieden. Later in 2010 gaat Tele2 ook een directe koppeling tussen de televisie en internetdiensten aanbieden.

Directeur Consumentenmarkt Gunther Vogelpoel van Tele2 ziet de ontwikkeling van de digitale televisiemarkt zo snel gaan, dat hij een vernieuwingsproces gaande zet binnen zijn bedrijf. "TV als platform wordt steeds belangrijker voor ons. Zoals bekend willen we ook op de analoge kabel, zodat de drempel om naar Tele2 over te stappen nog kleiner wordt".

Vogelpoel vervolgt: "In het eerste kwartaal van 2010 komen we met ons nieuwe TV-platform uit. HD speelt daar een grote rol in. We denken het onderscheid met andere TV-aanbieders te kunnen maken met een goede gebruikersinterface en televisie persoonlijk te maken. Je televisie zou in de toekomst kunnen weten wat je leuk vindt en op voorhand bepaalde uitzendingen opnemen".

In de tweede helft van 2010 legt Tele2 ook de koppeling tussen televisie en internet. Tot welke diensten dat leidt, houdt Vogelpoel voor zich.

door Bron: Tele2, 61.147 keer gelezen