Tele2 start binnenkort met analoge kabeltelevisie

Tele2 wil deze zomer van start gaan met het aanbieden van analoge kabeltelevisie. Telecomwaakhond OPTA maakte gister bekend dat de kabelmonopolisten UPC en Ziggo nog twaalf weken de tijd hebben om de kabelnetten open te stellen voor derden. Partijen als Tele2 zouden dan vanaf begin juni analoge televisie moeten kunnen aanbieden.

Tele2 stelt al sinds langere tijd in gesprek te zijn geweest met zowel Ziggo als UPC over de invulling van alle benodigde processen.
Gunther Vogelpoel, directeur Consumentenmarkt Tele2, geeft aan het goed te vinden dat er nu echte concurrentie bij komt op de markt voor analoge kabeltelevisie. Als voorbeeld noemt hij UPC's "droomdeal", een 4-in-1 pakket met digitale en analoge kabeltelevisie, internet en vaste telefonie. "Tot nu toe konden alleen kabelaanbieders dat doen. Nu kunnen wij dat ook. En dat is belangrijk voor onze TV-strategie. Wij leveren al jaren digitale TV via IP, maar voor veel mensen was het toch een drempel dat ze hun analoge aansluitingen verloren. Voor elke extra TV moesten er extra kabels aangelegd worden en extra settopboxen worden aangesloten. Nu kunnen we hen over de streep trekken door analoge TV mee te nemen in ons aanbod."

door Bron: Tele2, 55.290 keer gelezen