Tele2 neemt BBned over

Telecombedrijf Tele2 neemt netwerkbedrijf BBned over van de huidige eigenaar Telecom Italia. Met de transactie is 50 miljoen euro gemoeid. Dat heeft Tele2 Netherlands Holding vrijdagochtend bekendgemaakt.

Het bedrijf heeft een overeenkomst gesloten voor de overname van alle aandelen BBned van Telecom Italia. De overname moet nog wel worden goedgekeurd door de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa).

BBned biedt vaste netwerkdiensten aan in Nederland. Het bedrijf richt zich op zowel bedrijven en consumenten als op de groothandelsmarkt in netwerkcapaciteit. Het levert ADSL, VDSL en glasvezelverbindingen aan internetaanbieders en telecombedrijven als Concepts ICT, Scarlet, Easynet en Caiway. Het bedrijf levert direct aan zakelijke klanten onder de naam BBeyond en aan particulieren via de merken Alice en InterNLnet.

In een persbericht zegt Henrik Rigmar, algemeen directeur van Tele2 Nederland, dat de overname van BBned "een fantastische kans" is voor Tele2 om zijn positie op de Nederlandse markt te versterken en te profiteren van schaalvoordelen.

door Bron: Tele2, 48.203 keer gelezen