Tele2 lanceert interactieve TV via VDSL

Tele2 start vandaag met het verkopen van interactieve TV over het ultramoderne VDSL netwerk waarmee internetsnelheden tot 50 Mb per seconde mogelijk zijn. Het bedrijf richt hiermee zijn pijlen op consumenten die hoge eisen stellen aan de snelheid van het internet en gaan voor interactieve TV met live televisie pauzeren, recente speelfilms, programma gemist en overzichtelijke TV-gids.

Tele2 zet het 3-in-1 pakket met Televisie, Internet en Bellen via VDSL in de markt voor 34,95 euro per maand. Na het eerste jaar betaalt de klant 39,95 euro per maand. De prijs die Tele2 rekent voor internet tot 50 Mb ligt ver onder het marktgemiddelde. Consumenten in het VDSL-gebied krijgen feitelijk een hogere snelheid bij een 3-in-1 pakket zonder dat zij daarvoor meer betalen.

1,5 miljoen huishoudens
Tele2 lanceerde eind augustus 2009 als eerst in Nederland VDSL. Het bedrijf gaf bij de introductie aan dat eind 2010 ongeveer één miljoen huishoudens gebruik zouden kunnen maken van VDSL. Door een versnelde uitrol kunnen inmiddels 1,5 miljoen huishoudens internet tot 50Mb krijgen en Tele2 blijft kijken naar de mogelijkheden om VDSL verder uit te rollen in Nederland. Bovendien onderzoekt het bedrijf de mogelijkheden om via het koppelen van twee aderparen (pair bonding) snelheden te realiseren tot 100 Mb.

Naamswijziging Fiberspeed
Tele2 wil het niet langer voeding geven aan de discussie of internet al dan niet over glasvezel wordt geleverd. Vandaar dat Tele2 afstand heeft genomen van de term 'Fiberspeed' in zijn aanbod. Het snelste pakket, voorheen Fiberspeed 60 Mb, heet nu 'Internet tot 50 Mb'. Aan de snelheid is volgens de woordvoerder niets veranderd, maar 50 Mb is realistischer als men kijkt naar de werkelijk verkregen snelheid. Deze kan ook oplopen tot boven de 50 Mbps, als men dicht genoeg bij de centrale woont. De prijs en alle andere voorwaarden blijven gelijk.

door Bron: Tele2 (PDF), 55.771 keer gelezen