Tachtig kanalen op tweede scherm bij UPC

Bij de presentatie van de nieuwe Horizon mediabox is aangekondigd dat bij UPC vanaf nu tot tachtig kanalen op 'het tweede scherm' te bekijken zijn via de laptop, PC, iPad of iPhone.

Het exacte aantal is uiteraard afhankelijk van het exacte zenderpakket en de klant dient voor deze gratis service naast TV ook internet van UPC af te nemen. Voor UPC's tweede scherm is dus geen Horizon mediabox verplicht. De apps voor de iPhone en iPad zijn gratis in de Apple appstore te verkrijgen. UPC vormt met het aantal van tachtig tweede kanalen een record onder de Nederlandse providers.

Overigens kan de consument vanaf deze maand ook gebruikmaken van een tweede scherm bij SBS6 onder de naam SBS6+. Deze functionaliteit was al beschikbaar voor iPad en iPhone en in oktober wordt ook Android aan de lijst toegevoegd. Zenders Veronica en Net5 -beide ook onderdeel van SBS Broadcasting- zullen later dit jaar ook hun eigen versie krijgen. SBS Broadcasting wil met dit soort interactieve TV-diensten uitgroeien tot een full-media bedrijf waarbij TV kijken gecombineerd wordt met de social media.

door Bron: TotaalTV, 46.179 keer gelezen