T-Mobile rolt vernieuwd tv-platform gefaseerd uit

T-Mobile rolt vernieuwd tv-platform gefaseerd uit

T-Mobile heeft eind vorige maand een nieuw tv-platform, T-Mobile TV genaamd, stilletjes gelanceerd. Daarmee zegt de provider zich vanaf nu ook te kunnen meten met de tv-diensten van concurrenten KPN en Ziggo. T-Mobile TV wordt de komende maanden gefaseerd naar bestaande klanten uitgerold. Nieuwe klanten kunnen T-Mobile TV vanaf 14 juli bestellen.

De afgelopen maanden leverde T-Mobile geen ontvangers met harddisk recorder meer wegens leveringsproblemen. Daardoor konden nieuwe klanten geen series, films of andere tv-programma's opnemen, maar alleen terugkijken via programma gemist. Met de komst van T-Mobile TV is dat probleem verleden tijd en wordt de tv-dienstverlening van de provider naar het niveau getild dat de concurrenten ook al geruime tijd aanbieden.

Nieuw in T-Mobile TV
T-Mobile TV is een cloud-based platform dat voldoet aan de wensen van veel tv-kijkers met diensten zoals 'Terug Kijken' om programma's tot 7 dagen terug te kunnen kijken. Dat geldt voor meer dan 40 zenders uit het basispakket, plus 55 zenders uit de Themapakketten en de zogenoemde Premium zenders. T-Mobile TV kost, in combinatie met een internetabonnement van de provider, 15,00 euro per maand. Als introductieaanbieding wordt de dienst de eerste drie maanden gratis aangeboden.

Nieuw is ook de dienst 'Cloud Opnemen' waarmee gelijktijdig een onbeperkt aantal programma's in de cloud opgenomen kunnen worden. In totaal krijgt elke klant 200 uur aan opslagruimte voor opnames. Opgenomen programma's die ouder dan 1 jaar zijn, worden automatisch verwijderd. Het plannen en terugkijken van opnames werkt vanaf elke TV Box in huis. 'Cloud Opnemen' wordt binnen T-Mobile TV aangeboden tegen een meerprijs van 5,00 euro per maand, maar de dienst is wel maandelijks opzegbaar.

Met T-Mobile TV krijgen klanten ook gratis toegang tot honderden films en een groot aantal tv-series en documentaires van onder andere Discovery, TLC, Shorts TV en Stingray. Daarnaast biedt het nieuwe tv-platform klanten de optie om, zoals de provider zegt 'altijd, overal en wanneer het de klant uitkomt, tv te kunnen kijken', ook de opgenomen programma’s.

Bestaande functies en tv-zenders gehandhaafd
Naast alle nieuwe opties en diensten zullen de bestaande functies ook blijven werken. Zoals TV Anywhere waarmee klanten in de hele EU tv kunnen kijken. Maar ook Begin Gemist, voor het vanaf het begin starten van reeds begonnen programma's en Live Pauzeren. Standaard biedt T-Mobile TV dezelfde 64 tv-zenders aan, waarvan 59 in HD-kwaliteit, en ook FOX Sports 1 Eredivisie behoort nog altijd tot het standaard tv-pakket.

Gebruiksvriendelijke extra opties
T-Mobile TV heeft ook een aantal functies die de gebruiksvriendelijkheid van het platform, en tv kijken, vergroten. Zoals een algemene zoekfunctie voor live tv tot 7 dagen terug, on demand en opgenomen programma's.
Het instellen van persoonlijke kijkprofielen is ook een van de nieuwe functies die het gebruiks- en kijkgemak moeten vergroten. Hiermee kunnen per abonnement maximaal vijf gebruikers in huis hun eigen lijst met favoriete zenders instellen. Maar het is ook mogelijk om, bijvoorbeeld voor de kinderen, een leeftijdsclassificatie in te stellen zodat zij niet naar programma's kunnen kijken met een kijkwijzer advies voor oudere kijkers.
Ook is het tv-menu in te stellen in het Engels, eventueel per profiel.

T-Mobile heeft de TV Anywhere app voor smartphone en tablet ook vernieuwd. Vrijwel alle functies en diensten die T-Mobile TV bieden kunnen ook via de app bediend en gebruikt worden, zoals:

  • Cloud opnames plannen en bekijken
  • 7 dagen terug kijken
  • Verder kijken
  • Toegang tot vrijwel alle Basispakket tv- en radiozenders
  • Videoshop
  • Gratis films en series

Klanten die een abonnement op een of meerdere Themapakketten of Premium zenders hebben, kunnen die ook via de app bekijken.

Migratie voor bestaande klanten
Om T-Mobile TV te kunnen gebruiken moeten klanten de nieuwe Aria TV Box van de provider installeren. Voor bestaande DSL-klanten van de provider is die migratie eind juni al gestart. De migratie naar de nieuwe Aria TV Box zal voor klanten met een glasvezel abonnement in augustus van start gaan. Klanten die al een Aria TV Box hebben kunnen T-Mobile TV vanaf augustus gaan aanvragen. Voor T-Mobile klanten die nu nog gebruik maken van een Entone TV Box is de migratie inmiddels ook al gestart.