QuickNet sluit eerste ADSL2+ klant aan

QuickNet, een dochteronderneming van kabelbedrijf Multikabel, is eind vorig jaar in Utrecht gestart met de voorbereidingen van een proef met ADSL2+. Gedurende 6 maanden wordt de werking van deze techniek, waarmee men kan internetten met een downloadsnelheid van maximaal 24MBit, door een kleine groep klanten getest. Ter vergelijking: 'normaal' ADSL heeft een maximum van 8MBit. De eerste verbinding is deze week opgeleverd.

De gebruikers testen de verbinding voor zogenaamde Triple Play-diensten: de combinatie van ADSL-internet, telefonie en streaming TV. In de eerste fase van de proefperiode zijn alleen breedbandinternet en telefonie beschikbaar, in een later stadium wordt streaming TV toegevoegd. Met deze nieuwe QuickNet ADSL-dienst heeft de gebruiker geen KPN-abonnement meer nodig.

De eerste resultaten van de proef zijn veelbelovend. Tester Peter Hilhorst uit Utrecht, een ervaren en veeleisende internetgebruiker, is zeer tevreden. De zeer hoge internetsnelheid wordt voor vrijwel alle denkbare internetfuncties als zeer goed ervaren. Ook de kwaliteit van telefonie wordt uitstekend genoemd.

door Bron: QuickNet, 59.240 keer gelezen