Proef met satellietinternet van start

CanalDigitaal en QuickNet starten in de loop van februari 2006 een proef met Satelliet Internet. Ongeveer 150.000 Nederlandse huishoudens hebben op dit moment geen toegang tot een breedband internetverbinding, omdat ze niet zijn aangesloten op de kabel of omdat de afstand tot de telefooncentrale te groot is voor ADSL. Dit zijn huishoudens in de zogenaamde 'witte gebieden'. Voor deze huishoudens is internet via de satelliet een uitstekende manier om toegang te hebben tot een snellere internetverbinding.

Satelliet Internet werkt via de satellietschotel. Er wordt een nieuwe schotel geïnstalleerd met twee ontvangers: één voor het tv-signaal en één voor het internetverkeer. Men kan dus gewoon tegelijkertijd internetten en TV kijken. Satelliet Internet biedt een downloadsnelheid van 512Kbit/s.

Het internetaanbod van CanalDigitaal en QuickNet is gebaseerd op een hybride oplossing, waarbij de satelliet wordt gebruikt voor het downloaden en een mobiele telefoon (GPRS) of een vaste-telefoonlijn PSTN/ISDN) voor uploaden. Satelliet Internet komt beschikbaar in twee pakketten: Satelliet down/GPRS up en Satelliet down/inbellen up. Beide pakketten bestaan uit 3 mailboxen en een homepageruimte van 50 MB, een satellietschotel en een satellietmodem.

In februari 2006 start QuickNet een proef met circa 100 klanten van CanalDigitaal. QuickNet verwacht dat enkele maanden daarna Satelliet Internet voor alle klanten van CanalDigitaal beschikbaar is. Meer informatie over QuickNet Satelliet Internet is te vinden op www.quicknet.nl/satelliet.

door Bron: Quicknet, 65.051 keer gelezen