Overname Ziggo door UPC uitgesteld door Europese Commissie

De Europese Commissie heeft haar oordeel over de overname van Ziggo door UPC (Liberty Global) uitgesteld voor onbepaalde tijd. Dit is terug te vinden op de website van de Europese Commissie.

In eerste instantie zou de Europese Commissie op 17 oktober haar oordeel geven. Deze deadline is nu uitgesteld doordat de Europese Commissie nog wacht op extra informatie vanuit Libery Global.
Liberty Global, de moedermaatschappij van UPC deed begin dit jaar een bod op Ziggo. Dit zou op termijn betekenen dat beide kabelaars onder de naam Ziggo verder gaan.

Sinds het bod van Liberty Global op Ziggo is er sprake van veel weerstand uit verschillende hoeken. De overheid is bang dat doordat de overname er een monopoliepositie zal ontstaan, deze monopoliepositie kan leiden tot hogere prijzen voor de consumenten.

Daarnaast heeft telecomprovider KPN ook bezwaar gemaakt tegen de overname. Doordat Ziggo alleenheerser op de kabel zal gaan worden, is er geen sprake van concurrentie. VoorADSL en glasvezel zijn er strenge regels en moeten netwerken worden opengesteld, terwijl deze regels (nog) niet gelden voor de kabel.

door Bron: Telecompaper, 23.066 keer gelezen