Nog een jaar langer gratis WiFi in de trein

Spoorwegbedrijf NS heeft het contract met telecomprovider T-Mobile met een jaar verlengd. Tot eind 2013 kunnen treinreizigers in 300 intercity's door geheel Nederland dus nog steeds gebruikmaken van gratis WiFi draadloos internet.

Het gebruik van WiFi in de trein is mateloos populair blijkt uit de gegevens van de NS. In februari bijvoorbeeld waren er meer dan 1,8 miljoen internetsessies met een gemiddelde duur van 43 minuten en werd er meer dan 20 terabyte aan data verwerkt. Ter indicatie komt dit ongeveer overeen met de data op ruim 4.000 DVD's.

Nog niet alle treinen zijn voorzien van WiFi, de resterende 65 treinstellen krijgen dit jaar nog draadloos internet. Wat er in 2014 gaat gebeuren met het gratis gebruik van WiFi in de trein is tot dusver nog onduidelijk.
De NS heeft afgelopen tijd gesprekken gevoerd met verschillende telecomproviders, maar zij geven aan dat de prijs te hoog ligt. Naar verwachting gebruikt de NS deze contractverlening om verder te onderhandelen over een meerjarig contract met een van de telecomproviders.

door Bron: Emerce, 36.780 keer gelezen