MyCom voegt afsluitkosten MyADSL toe aan voorwaarden

Via de oplettendheid van een aantal gebruikers van het Tweakers.net forum , kwamen we te weten dat MyCom de leveringsvoorwaarden van MyADSL heeft aangepast. Begin januari schreven we over deze verzameling van ADSL-abonnementen, waarbij tegenwoordig gratis een computer geleverd wordt indien men voor minimaal een jaar inschrijft. Tot kort geleden werd er echter nog niets vermeld over de afsluitkosten die betaald zouden moeten worden, op het moment dat het abonnement na deze periode weer opgezegd wordt. Nu is de volgende regel aan de leveringsvoorwaarden toegevoegd: "Bij het beëindigen van de overeenkomst zal eenmalig € 69,- administratiekosten in rekening gebracht worden".

De persvoorlichter van MyCom liet ons weten zelf nog geen bewijzen te hebben voor dat er inderdaad een fout in de leveringsvoorwaarden heeft gestaan, maar gezien de hoeveelheid klachten die erover binnengekomen zijn geeft hij ook toe dat het eigenlijk niet anders kan dan dat hier iets is misgegaan. Volgens hem waren de papieren voorwaarden juist, maar ontbrak de informatie naar alle waarschijnlijkheid in de digitale versie tijdens de eerste paar dagen van de actie. Hoewel de extra kosten nu wel bij de digitale voorwaarden vermeld staan, wordt het afsluitbedrag nog steeds niet vermeld bij de sectie "Wat kost MyADSL" op de website van MyCom. Hier zal waarschijnlijk binnenkort iets aan gedaan worden.

"De problemen van mensen die zich hebben ingeschreven op basis van het oude contract, zullen op de MyCom-manier worden opgelost", aldus de woordvoerder. Waar dit concreet op neer zal komen zal vanmiddag besloten worden, maar naar verwachting zullen klanten in ieder geval hun inschrijving kunnen opzeggen. Of het mogelijk wordt voor personen die via de oude voorwaarden ingeschreven hebben om later zonder kosten hun abonnement op te zeggen is nog discutabel, "maar staat zeker op mijn lijstje van oplossingen", zo wordt geconcludeerd.

door Bron: Tweakers.net, 44.649 keer gelezen