Ministerie geeft breedbandsubsidie

Het Ministerie van Economische Zaken heeft een subsidiepot gemaakt waaruit bedrijven geld kunnen krijgen om breedbandtoepassingen te financieren. Het ministerie stelt 1,36 miljoen euro beschikbaar aan bedrijven die met breedbandinternet willen experimenteren. Aanvragen kunnen tot en met 31 augustus dit jaar worden ingediend. Het ministerie zegt geld te geven aan experimenten die gebruik maken van WLL, SDSL en UMTS: draadloos en mobiel breedband.

De breedbandsubsidiepot is niet groot en de selectiecriteria voor toewijzing zijn scherp. Een belangstellend bedrijf moet in anderhalve maand 2 experimentpartners vinden. "Voorwaarde is wel dat zij deelnemen aan een samenwerkingsverband van minimaal drie partijen, waar onder een MKB-onderneming en een aanbieder van een geavanceerd elektronisch communicatienetwerk", schrijft Economische Zaken.

Minister Brinkhorst heeft eerder al laten weten de ontwikkeling van breedband aan de markt over te willen laten. De overheid moet volgens hem daarin geen actieve rol spelen in Nederland.

door Bron: Planet, 49.575 keer gelezen