Meer HD programma's bij RTL

De Nederlandse publieke omroepen laten in eigen opdracht geproduceerde TV-series en programma's al in grote mate opnemen in HD-kwaliteit. Ook RTL Nederland lijkt deze 'native HDTV' trend nu te volgen. Zo is de nieuwe politieserie Moordvrouw (met in de hoofdrol Wendy van Dijk) in native HD-kwaliteit op RTL 4 HD te zien. Op dezelfde zender was ook al de TV-serie 'Wat Als?' in HD te zien.

Grote studioshows als All You Need is Love en The Voice of Holland worden nog niet in HD opgenomen. Dit komt omdat de grote studio's van de rechtstreekse uitzendingen nog niet volledig geschikt zijn voor het verzorgen van programma's in HD-kwaliteit. Gezien het hoge aantal verkochte HD televisies en het toenemende aantal HDTV-abonnementen zal het echter slechts een kwestie van tijd zijn, totdat ook deze studio's investeren in de benodigde aanpassingen.

Met (Full) HDTV wordt een beeld gecreëerd dat tot 5 keer scherper is dan analoge TV. Daarnaast biedt het beeld meer kleurdiepte, zijn de bewegingen vloeiender en is het geluid scherper.

door Bron: Totaal TV, 45.175 keer gelezen