Meer dan 4 miljoen Digitale Televisie aansluitingen

Met de aanhoudende groei van het aantal aansluitingen op digitale televisie werd in het eerste kwartaal 2009 de mijlpaal van 4 miljoen aansluitingen bereikt. Dat blijkt uit de achtste editie van de kwartaalmonitor Digitale televisie van de Expertgroep Digitale TV.

Elk kwartaal worden er ruim 200.000 aansluitingen toegevoegd door de aanbieders van digitale televisie via de kabel, satelliet, ether en internet. Als percentage van alle huishoudens in Nederland is daarmee theoretisch 56 procent van de Nederlanders voorzien van een digitale televisie-aansluiting.
Ook de verkoop en penetratie van platte en HD schermen blijft snel stijgen waardoor aan het eind van 2009 in 83% van de huiskamers het belangrijkste toestel een plat scherm is. In 69% van alle Nederlandse huiskamers zal dan een toestel geschikt voor Full HD of HD Ready ontvangst staan.

De Monitor Digitale Televisie wordt ieder kwartaal uitgebracht door de Expertgroep Digitale TV, een samenwerkingsverband van producenten, omroepen en gelieerde partijen. Via deze monitor publiceert de Expertgroep periodiek belangrijke ontwikkelingen rond de acceptatie van digitale televisie in Nederland.

door Bron: iMMovator, 56.155 keer gelezen