KPN twijfelt aan flat-fee-dienst

Gezien de restricties van de Opta en de groei van beschikbaarheid van ADSL twijfelt KPN of ze wel met een proef met flat-fee-internet over de gewone telefoonlijn moet komen. Dat zegt de woordvoerster van KPN op vragen van deze uitgave.

Maandag berichtten we dat de Opta KPN toestemming geeft om met een proef te beginnen om flat-fee internet aan te bieden, internet over een gewone telefoonlijn voor een vaste prijs per maand.

KPN en Opta verschillen van mening over het aantal modems dat KPN moet inzetten om klanten goed te kunnen bedienen. KPN vindt 1 modem per 12 klanten voldoende, Opta denkt dat een goede dienstverlening een hogere modemdichtheid vergt. Dus moet KPN eerst in een proef aantonen hoeveel modems er nodig zijn.

"En dat is niet echt aantrekkelijk. Het staat dus op een laag pitje. Daarbij komt dat ten tijde van de eerste aanvraag van de toestemming in september 2003 ADSL nog lang niet zo breed beschikbaar was als nu. De behoefte aan flat-fee internet is sterk gedaald. Bij elkaar opgeteld neemt de attractiviteit voor KPN om zo'n dienst op te zetten dan af", aldus de woordvoerster.

Niet bekend is wanneer KPN tot een besluit komt of ze alsnog de toegestane proef gaat houden.

door Bron: Planet, 51.379 keer gelezen