KPN trekt stekker uit Planet

Internetprovider Planet verdwijnt van de markt. Een exacte datum voor de verdwijning van Planet noemt KPN niet, maar volgens interne documenten vindt de wijziging al per 1 juli plaats. De klanten van de provider zullen volgens het telecombedrijf geen hinder ondervinden van het schrappen van het merk. Op dit moment zijn de abonnementen van Planet voor nieuwe klanten al niet meer te bestellen.

Planet, opgericht in 1995, is een van de oudste nog bestaande internetproviders. De provider kende met nieuwssite Planet.nl de eerste internetredactie in Nederland welke al in 2007 werd opgeheven. Sindsdien wordt het nieuws op de site verzorgd door de redactie van gratis krant DAG.

KPN maakte in februari al bekend dat het merk zou verdwijnen, evenals zijn andere provider Het Net. Volgens KPN is de keur aan verschillende merknamen voor klanten te verwarrend. Naast de marketingtechnische voordelen levert de operatie KPN ook financieel gewin op, onder andere door het samenvoegen van de helpdesks. Alleen de merknaam van de relatief zelfstandig opererende provider XS4ALL en het budgetmerk Telfort zullen naast het KPN-merk blijven voortbestaan.

Huidige klanten
Voor de ongeveer zeshonderdduizend Planet-abonnees verandert er na de opheffing van het merk niets. De aansluitingen blijven uiteraard werken en ook e-mailadressen die eindigen op 'planet.nl' en 'wxs.nl' zullen blijven functioneren. Daarnaast krijgen bestaande klanten een 'kpnmail.nl' adres. Ook de algemene voorwaarden en prijzen worden niet gewijzigd. De telecomaanbieder belooft zijn abonnees binnenkort per brief te informeren over de naamswijziging.

Wel verdwijnt de website Planet.nl nu definitief, om plaats te maken voor een persoonlijke startpagina onder de naam KPNvandaag.nl.

door Bron: Planet, 89.058 keer gelezen