KPN rolt TV-app uit voor Android TV

KPN rolt TV-app uit voor Android TV

KPN heeft deze week de KPN TV-app, voor klanten met een iTV-abonnement, vernieuwd. Vanaf nu werkt de app ook op Android TV toestellen. Ondanks dat de KPN Android TV-app nu alleen nog in de vorm van een bèta-release beschikbaar is, heeft KPN toch besloten de nieuwe tv-app nu al te lanceren.

Door de nieuwe TV-app nu al uit te rollen kunnen zowel klanten als KPN de technische werking en stabiliteit van de app al in een vroeg stadium in de praktijk testen. Dit betekent echter ook dat het kan voorkomen dat je tijdens het gebruik van de app geconfronteerd wordt met bugs of andere kleine onvolkomenheden. KPN roept klanten die de Android TV functie van de app nu al gaan gebruiken dan ook op om hen via een reactie op het interactieve tv-forum van feedback te voorzien door eventuele bugs en storingen daar te melden.

Geschikte KPN Android TV-app toestellen
Op dit moment werkt de Android TV app van KPN op bijna alle apparaten die uitgerust zijn met het Android TV besturingssysteem. Dit zijn bijvoorbeeld diverse televisies van Philips en Sony, maar ook mediaspelers zoals de Nvidia Shield of Xiaomi box. Zo gauw als de Chromecast 4 (Sabrina) in Nederland beschikbaar komt, zal de Android TV app ook daarop functioneren. Ondersteuning voor de Amazon Fire TV Stick is nog in ontwikkeling en volgt binnenkort.

De KPN Android TV app kan op de tv of de mediaspeler gratis gedownload worden vanuit de appstore (of Play Store) van het toestel. Wanneer de app daar niet getoond wordt, dan is de app (nog) niet geschikt voor gebruik op dat betreffende toestel. Voor de KPN Android TV-app moet het toestel in ieder geval voorzien zijn van Android TV OS 7.0 of nieuwer.

Heb je de app geïnstalleerd dan moet je om tv te kunnen kijken natuurlijk wel inloggen met jouw abonnementscode en pincode. Vooralsnog kunnen KPN klanten die de Android TV-app gebruiken nog maar op één scherm gelijktijdig kijken.

Exclusieve content
KPN heeft voor de nabije toekomst ook al een aantal verbeteringen en uitbreidingen op de planning staan. Een daarvan is een speciale Euro 2020 pagina in de app waar het informatie over de wedstrijden en beschikbare tv-programma's over het EK voetbal in één overzicht bij elkaar gebracht worden.

Daarnaast belooft KPN ook dat de provider snel aan de slag zal gaan met eventuele feedback die in deze ‘bèta fase’ van de KPN Android TV-app aangeleverd wordt. De komende periode zal de app dus nog regelmatig geüpdatet worden.