KPN overweegt herpositionering Planet

De geruchtenmachine rond internetprovider Planet draait de laatste weken op volle toeren. Het belangrijkste nieuws zou zijn dat Planet door KPN opnieuw gepositioneerd wordt.

Iets wat door KPN overigens niet wordt ontkend: "We hebben eerder gezegd dat we kritisch naar onze internet portefeuille zullen kijken" zegt KPN-woordvoerder Bram Oudshoorn. "Daar willen we vanzelfsprekend niet op vooruitlopen, en ik kan ook niet zeggen op welke termijn we daar mededelingen over gaan doen."

De jongste geruchten wijzen evenwel op een volledig nieuwe positionering van Planet als premiummerk onder de naam "KPN Planet". De abonnees betalen iets meer, maar krijgen ook meer diensten.
Telfort is op dit moment het low-budgetmerk van KPN en Het Net zou zijn huidige middenpositie behouden. Zowel Planet en Het Net komen volgens insiders met hogere snelheden en nieuwe tarieven.

Planet telt veel internet abonnees van het eerste uur, welke onrustig zijn geworden doordat prijsstunters als Alice en Telfort voor soms voor de helft van de prijs drie keer zoveel snelheid bieden.

Planet verloor vorig jaar 27.000 klanten en KPN dochter XS4ALL 18.000. De goedkopere aanbieders Het Net en KPN's eigen Direct ADSL kregen er klanten bij. Het Net is met 643.000 het grootste internetmerk van KPN, gevolgd door Planet Internet met 572.000 klanten.
XS4ALL heeft per 1 april al een snelheidsverhoging doorgevoerd. Bij XS4ALL ADSL Basic ging de snelheid bijvoorbeeld omhoog van 8 tot 20 Mbit/s.

door Bron: Emerce, 68.871 keer gelezen