KPN gaat met Play 22 tv zenders aanbieden via internet

Telecomprovider KPN gaat bij lancering van zijn nieuwe Play dienst dit najaar toegang bieden tot 22 tv zenders. Deze zenders zijn via iedere willekeurige internetverbinding te bekijken op smartphones en tablets. Bovendien wordt het mogelijk het signaal naar een tv te sturen via Chromecast.

Play van KPN komt dit najaar voor iedereen in Nederland beschikbaar, wat inhoudt dat men geen KPN internet en/of interactieve tv hoeft af te nemen om gebruik te maken van KPN Play.
KPN test de komende maanden de nieuwe Play dienst met 500 beta-testers. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via de website van KPN.

Behalve live televisie, gaat Play ook on-demand films en series aanbieden. Premium zender HBO is ook beschikbaar bij de lancering van Play.

Zenders
De 22 tv zenders die via Play te bekijken zijn bestaan uit NPO 1, 2 en 3, RTL 4, 5, 7 en 8, SBS 6, Net 5, Veronica, Discovery Channel, National Geographic Channel, MTV, Comedy Central, TLC, Xite, Disney Channel, Nickelodeon, Discovery ID en 3 zenders van HBO.
Helaas is de beeldkwaliteit bij lancering nog niet in HD-kwaliteit. KPN geeft aan dat dit in de toekomst eventueel kan worden toegevoegd.

De zenders van de NPO en SBS groep bieden de mogelijkheid aan om tot zeven dagen terug te kijken. Bij de overige zenders is dat nog niet mogelijk, echter kunnen klanten wel zelf opnames maken. Opnemen is mogelijk tot 200 uur en kan van te voren worden ingesteld.

Prijs
De prijs van KPN Play is nog niet bekend gemaakt. Naar verwachting wordt voor de HBO zenders een aanvullend abonnement aangeboden. Normaal gesproken kost een HBO abonnement ruim 15 euro per maand.

door 11.895 keer gelezen