KPN en Tele2 samen in digitale televisie

KPN en Tele2-Versatel maken vandaag bekend dat zij een distributieovereenkomst hebben gesloten op het gebied van digitale televisie. Met deze overeenkomst geven beide bedrijven het digitale televisiekijken in Nederland een extra stimulans.

Op basis van deze overeenkomst gaat Tele2 een televisieproduct onder eigen merknaam aanbieden via het netwerk van Digitenne. Daarnaast maakt Tele2 gebruik van het Digitenne netwerk en het netwerk van Mine (interactieve televisie van KPN) voor distributie van haar voetbalgerelateerde betaalzenders. Tevens kunnen klanten van Mine en Digitennne van KPN, als gevolg van deze overeenkomst, voortaan ook Eredivisiezenders van Tele2 ontvangen.

Met KPN als nieuwe distributiepartner wordt het potentiële bereik van Tele2 TV en het voetbalproduct vergroot. Voor de ruim 230.000 digitale televisieklanten van KPN komt hiermee nog meer voetbalcontent beschikbaar. Beide partijen hebben zich dan ook ten doel gesteld om live Eredivisievoetbal nog verder te promoten bij deze nieuwe groep voetbalfans.

"Ik ben erg verheugd dat KPN haar Digitenne en Mine klanten de mogelijkheid kan geven om te kijken naar Live wedstrijden van de Eredivisie. Dit is een prachtige aanvulling op de clubkanalen met PSV, AJAX en Feyenoord die we eerder dit jaar hebben gelanceerd" aldus Ludolf Rasterhoff, Directeur Televisie en Media van KPN.

"Tele2 lanceerde in maart al Tele2 TV, interactieve televisie waarbij de kijker bepaalt wat er op zijn televisie komt", verklaart Günther Vogelpoel, Directeur consumentenmarkt van Tele2. "Deze overeenkomst versterkt onze marktpositie, omdat wij nu een laagdrempelig alternatief voor kabeltelevisie gaan aanbieden. Tegelijkertijd zorgen we er voor dat het Live Eredivisievoetbal van Tele2-Versatel voor een veel breder publiek beschikbaar is."

door Bron: KPN, 63.563 keer gelezen