KPN biedt zakenwereld eigen DSL-net

KPN gaat voor het zakenleven een apart breedband-netwerk opbouwen. Het netwerk krijgt de naam 'Zakelijk DSL'. Op dit moment is KPN bezig met het geschikt maken van centrales voor deze portfolio van breedband-internetoplossingen. Voor het einde van het jaar moet Zakelijk DSL voor meer dan 97 procent van de bedrijven in Nederland beschikbaar zijn.

Met Zakelijk DSL biedt KPN bedrijven en instellingen een beveiligde, permanente internetverbinding tegen een vast bedrag per maand. Ook is het mogelijk om bedrijfsvestigingen op basis van Zakelijk DSL aan elkaar te koppelen. In de toekomst denkt KPN ook bellen via DSL aan het dienstenpakket toe te voegen.

Zakelijk DSL maakt gebruik van een ander netwerk dan ADSL voor de consument. Daardoor kan KPN zijn zakelijke klanten bandbreedte- en kwaliteitsgaranties geven. Ook kunnen grotere afstanden tot de KPN-telefooncentrales worden overbrugd. Zakelijk DSL reikt tot 6 kilometer, waar ADSL niet buiten een straal van 3 kilometer ronde de centrale aangeboden kan worden

De goedkoopste vorm van Zakelijk DSL kost 30 euro per maand.

door Bron: Automatisering Gids, 45.941 keer gelezen