Internetsnelheid in Nederland met 28 procent gestegen

De gemiddelde snelheid van internetgebruikers in Nederland is in een jaar tijd met maar liefst 28 procent toegenomen. Met een gemiddelde snelheid van 5,4 Mbit/s staat Nederland zevende in de lijst met landen met de snelste internetverbindingen.

De lijst met landen waar de snelste verbindingen liggen, wordt aangevoerd door Zuid-Korea. Daar bedraagt de gemiddelde snelheid 11 Mbit/s. Wereldwijd is de gemiddelde internetsnelheid in het afgelopen jaar met 11 procent gestegen tot 1,7 Mbit/s. Dit staat in het rapport State of the Internet van netwerkbedrijf Akamai Technologies over het eerste kwartaal van 2009.

Het aantal snelle verbindingen (5 Mbit/s of meer) is in Nederland wel fors aan het stijgen, zo blijkt uit de cijfers. Van de verbindingen in Nederland is 36 procent sneller dan 5 Mbps. Dit is een stijging van 80 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2008.
Volgens Akamai is deze sterke groei vooral te danken aan de uitrol van glasvezelinternet. Ook in Zweden, Denemarken, Zwitserland en Tsjechië is gedurende het afgelopen kwartaal het aantal 5 Mbit/s+ verbindingen met meer dan 10 procent gegroeid doordat er meer gebruik wordt gemaakt van glasvezelverbindingen.
Toch gaat het internetten niet overal van een leien dakje. In nog zeker 120 landen ligt de gemiddelde internetsnelheid onder de 1 Mbit/s. Het Polynesische eiland Niue spant wat dat betreft de kroon. Daar ligt de gemiddelde snelheid niet hoger dan 0,1 Mbit/s.

door Bron: ISPam, 61.286 keer gelezen