Gebruik kabelinternet nagenoeg stabiel

Het aantal kabelinternetgebruikers is ten opzichte van eind 2003 min of meer stabiel gebleven, dit blijkt uit een de ICT Consumer Monitor van onderzoeksbureau Heliview . ADSL maakt een groei door van 8 procent. Het onderzoek heeft plaatsgevonden onder ruim 1.000 huishoudens in Nederland.

Mensen die geen breedbandinternet hebben zeggen vooral uit kostenoogpunt niet te willen overstappen naar kabel of ADSL. Van alle ADSL-gebruikers zegt 47 procent dat zij voor ADSL hebben gekozen voor de snelheid. Voor kabelinternetters is dit in mindere mate een motief, namelijk 36 procent.

De nummer 1 internetprovider bij de analoge of ISDN-gebruikers is Het Net (22 procent). Bij de kabelaanbieder is dit @Home (37 procent) en bij de ADSL aanbieders Planet Internet (24 procent). De gemiddelde besteding aan kabelinternet is 34 euro en aan ADSL 33 euro.

11 procent van de huishoudens met internet heeft voor de komende 12 maanden daadwerkelijk plannen om op een ander type internetverbinding over te stappen. De kosten zijn hierbij de belangrijkste reden, direct gevolgd door de snelheid. Het meest overwogen type internetverbinding is ADSL (58 procent) op afstand gevolgd door kabel (38 procent).

door Bron: Nu, 54.502 keer gelezen