Freedom gaat glasvezel leveren via T-Mobile netwerk

Freedom gaat glasvezel leveren via T-Mobile netwerk

De kersverse internetprovider Freedom Internet gaat vanaf januari 2021 Gigabit internetabonnementen leveren via het glasvezelnetwerk van T-Mobile. De twee partijen hebben hiervoor begin deze maand een samenwerkingsovereenkomst getekend. Op dit moment kunnen nog steeds alleen de Founding Members van Freedom een abonnement afnemen. Of dat in januari 2021 ook nog geldt, is niet bekend.

Met de overeenkomst tussen T-Mobile en Freedom Internet werkt de provider, naast KPN, E-Fiber en L2-fiber, vanaf 2021 met meerdere glasvezelaanbieders samen. Daarmee wordt het bereik van de glasvezeldiensten verder vergroot. Momenteel rolt T-Mobile haar glasvezelnetwerk uit in Den Haag en Rotterdam. Wanneer de provider een nieuw gebied van glasvezel voorziet, en het netwerk openstelt voor andere partijen, zal Freedom daar direct glasvezel internet via het netwerk van T-Mobile kunnen aanbieden.

Klanten die straks besluiten om binnen Freedom Internet van netwerkleverancier te wisselen, van bijvoorbeeld KPN DSL naar T-Mobile glasvezel, kunnen dat kosteloos doen. Als extra service hoeven deze klanten dan ook geen nieuw jaarcontract af te nemen.

Voordelig Gigabit internet van Freedom
Een 1 Gigabit internetverbinding via het glasvezelnetwerk van T-Mobile gaat bij Freedom 49,00 euro per maand kosten. Dat is 9,00 euro duurder dan het abonnement dat T-Mobile zelf aanbiedt, maar 35,00 euro voordeliger dan het Freedom Gigabit abonnement via het glasvezelnetwerk van KPN.
Hieronder een overzicht van alle glasvezel internetabonnementen van Freedom:

SnelheidNetwerkPrijs per maand
1 GbE-Fiber, L2-fiber en T-Mobile (2021), regionaal€49,00
1 GbKPN, landelijk€84,00
500 MbKPN, landelijk€74,00
200 MbKPN, landelijk€67,00
100 MbKPN, landelijk€59,00

Alle abonnementen hebben een initiële looptijd van 1 jaar. Daarna zijn ze maandelijks opzegbaar. Wanneer de klant kiest voor het gebruik van een eigen modem, dan geldt een korting van 2,00 euro per maand op de abonnementsprijs. Klanten die de abonnementskosten voor een heel jaar vooruitbetalen, ontvangen 1 maand korting.

T-Mobile én Freedom Internet blij met samenwerking
De directies van Freedom Internet en T-Mobile zeggen zeer verheugd te zijn over de samenwerking. "Wij zijn trots dat Freedom, dat voor hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en de best mogelijke klantervaring staat, voor ons netwerk kiest. Dat zegt iets over de kwaliteit ervan", aldus T-Mobile CEO Søren Abildgaard.

"T-Mobile biedt met haar innovatieve glasvezelnetwerk een aantrekkelijk alternatief voor de bestaande infrastructuren. Kleinere partijen kunnen hierdoor beter concurreren en sneller groeien. Het model van T-Mobile geeft ons de vrijheid onze dienstverlening hoogwaardig en naar eigen wens in te richten. We kopen alleen topkwaliteit hard- en software in en bieden hierdoor een van de veiligste netwerken", zo voegt Anco Scholte ter Horst, CEO van Freedom, daaraan toe.

door 5.431 keer gelezen