FOX Sports vanaf 1 januari verder als ESPN

FOX Sports vanaf 1 januari verder als ESPN

In 2019 nam The Walt Disney Company een meerderheidsbelang in Eredivisie Media & Marketing. Een van de gevolgen daarvan is dat de tv-zenders van FOX Sports, evenals de online kanalen en apps, vanaf 1 januari verdergaan onder de naam ESPN. De naamswijziging heeft geen invloed op het huidige aanbod van de tv-zenders.

ESPN vervangt FOX Sports vanaf 1 januari
Een nieuwe naam en uiterlijk, maar het vertrouwde team van verslaggevers en analisten, de competities en de programma’s blijven. Vanaf 1 januari gaat ESPN in Nederland onder andere de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, TOTO KNVB Beker, Tweede Divisie en Vrouwen Eredivisie uitzenden. Daarnaast ook internationaal voetbal uit de Bundesliga, UEFA Europa League en MLS en van de populaire Amerikaanse sporten MLB, NFL, NHL en College Basketball (CBB).

De naamsverandering heeft geen invloed op de beschikbaarheid van de ESPN-zenders. Alle tv-aanbieders die op dit moment de zes FOX Sports zenders aanbieden, zullen na 1 januari ook alle zes ESPN-zenders doorgeven. De voorwaarden waaronder de diverse aanbieders de sportzenders bij het publiek aanbieden, blijft net als nu hun eigen verantwoordelijkheid en keuze. Veel tv-providers kiezen voor een apart abonnement terwijl anderen de sportzenders deel laten uitmaken van een zogenoemd plus-pakket.

Bij de meeste providers kan het hoofdkanaal van ESPN met de belangrijkste wedstrijden zonder aanvullend abonnement bekeken worden. Uitzonderingen hierop zijn tv-aanbieders Ziggo en Online.nl. Per 1 januari wordt ESPN een betaalzender bij Ziggo en Online.nl blijft de drie voetbalkanalen juist gratis aanbieden bij het interactieve tv pakket.

Doorgroeien en uitbreiden
De directie van Eredivisie Media & Marketing, Marco de Ruiter en Frank Rutten, zien de samenwerking met ESPN als een nieuwe mijlpaal en een uitgelezen kans om verder te groeien. "We sluiten met onze Nederlandse zenders nu aan bij de wereldwijde ESPN-familie. Dit biedt weer volop nieuwe kansen om verder te groeien. Met toegang tot het rijkelijk gevulde ESPN-filmarchief en het internationale nieuwsnetwerk van ESPN kunnen we de sportliefhebbers in Nederland nog beter bedienen, zowel op tv als online", vertelt Rutten.

ESPN heeft een wereldwijd netwerk, verspreid over meer dan 60 landen en 7 continenten, van sportzenders met een uitgebreid pakket uitzendrechten. Naast het uitzenden van live wedstrijden uit diverse voetbalcompetities en sporten als Honkbal (MLB), American Football (NFL) en IJshockey (NHL) staat ESPN ook bekend om prijswinnende sportfilms en documentaires.

"ESPN staat wereldwijd al ruim 40 jaar bekend om de hoge kwaliteitstandaard van live sportverslaggeving, op alle beschikbare platforms. Maar de zender is ook befaamd om zijn 'storytelling', zowel in live registraties als in originele programmering. Met een indrukwekkende collectie van prijswinnende sportfilms en documentaires als resultaat", voegt de Ruiter daaraan toe. Denk daarbij aan de sportfilms zoals 'The Last Dance' over Michael Jordan en de Chicago Bulls.

door 5.106 keer gelezen