EU moet aanleg glasvezel stimuleren

De Fiber to the Home Council Europe (FttH Europe) stelt dat het nog erg lang kan gaan duren voordat glasvezelnetwerken de koppositie zullen bereiken als meest voorkomende infrastructuur. Dit komt naar voren uit de resultaten van het onderzoek dat in opdracht van FttH Europe is uitgevoerd.

Naar aanleiding van de onderzoeksresulaten zijn adviezen gegeven aan de Europese Commissie om de markt een impuls te geven. Uit het onderzoek komt naar voren dat er de komende 25 jaar ongeveer 261 miljard euro geïnvesteerd moet worden om in de nabije toekomst elk gezin in de EU op glasvezel aan te sluiten. Zij stellen dat de Europese Commissie de komende jaren fors moet investeren en de glasvezelmarkt moet stimuleren. FttH Europe wil dat er Europees wordt gereguleerd en wil stimuleringsmaatregelen aangaande de tarifering.

Volgens de onderzoekers zijn de hoge investeringen een enorme drempel voor diverse operators in de EU. Hierdoor proberen zij op het moment nog meer snelheid te halen uit de bestaande kopernetwerken.

door Bron: Connexie, 46.909 keer gelezen